AAHØJ INVITERER

Aahøj er et smukt og hyggeligt pensionat, placeret midt i Sæby centrum, og alligevel helt for sig selv. Stedet udstråler en fredfyldt, inviterende atmosfære, som det ligger lige dér langs Sæby Å, omgivet af træer og skjult bag blomster og gamle grønne rododendroner.  Man forventer at finde et klædeskab derinde, hengemt i en krog eller et afsidesliggende hjørne, fyldt med gamle frakker og en entré til eventyrernes verden. Aahøj er lidt magisk, lidt spændende at gå på opdagelse i og meget, meget indbydende.

Camilla Kanstrup på 34 somre er pensionatets bestyrerinde. Et arbejde hun har nydt, siden hun åbnede dørene til stedet i februar 2016. Hun flyttede til Sæby med mand og to børn på 3 og 5 år – tilbage til den by, hun forlod for mere end 15 år siden, for at uddanne sig til sygeplejerske i København og Aarhus.

Sæby er et aktivt tilvalg
Camilla er meget afklaret med årsagen til, at hun valgte Sæby: ”Der er flere grunde til at jeg vendte tilbage til Sæby, og pensionatet er jo naturligvis et af dem. Men først og fremmest var det fordi, jeg ønskede at vende tilbage til de omgivelser, der gav mig en tryg og dejlig barndom. Den tryghed vil jeg gerne videregive til mine børn, og her kan Sæby tilbyde et godt, sikkert og hyggeligt nærmiljø, med masser af muligheder for at bruge skov og strand, og masser af muligheder for at bruge et rigt og velfungerende foreningsliv. Som jeg ser det, er Sæby helt unik ifht. hvad byen kan tilbyde indenfor en radius af 1 km, og jeg mener det er et paradis for børn

Der er også et andet aspekt af byen, som jeg først for alvor har stiftet bekendtskab med, efter at jeg er vendt tilbage. Jeg tænker på kulturelle tilbud og kultur-udbydere, hvor jeg synes at Sæby har mange synlige kulturhåndværkere i byen, i f.eks. gågaden, den gamle købmandsgaard, langs Algade og på havnen, og også i kraft af den store musikalske interesse i byen, og de fine tilbud der udbydes af både Manegen og biblioteket. Og det er noget, jeg kan mærke, også interesserer og griber mange af de gæster, vi har på pensionatet.” fortæller Camilla

Sæby som tilflytterby
Hvad angår Sæby som tilflytterby, så mener Camilla at byen stort set har det hele. Det eneste hun måske kan savne, er en mulighed for et natteliv, eller et sted hvor folk over de 30-35 kan vifte lidt med ørene. ”Ja det kan lyde lidt skørt, men det er måske det eneste jeg lige kan se der mangler i byen. Et arrangement der samler folk mellem 30 og 50. Som en slags fredagsbar for et modent publikum” griner Camilla. ”Ellers vil jeg vove pelsen og påstå, at byen har det, man især som børnefamilie sætter stor pris på.

Gemt i et grønt hjørne
Så længe Camilla kan huske, har hun kendt til Pension Aahøj og haft en fascination og beundring for stedet, der ligger lidt gemt i et grønt hjørne midt i Sæby. Så da muligheden bød sig for at overtage pensionatet, måtte det prøves. På det tidspunkt havde Camilla trådt vande som sygeplejerske, og tanken om at være sin egen chef og drive det smukke pensionat, var lige dét der skulle til.

Det er jo ikke en mulighed der kommer igen og igen” fortæller Camilla ”… så vi snakkede om det og diskuterede det grundigt, og da vi så endelig havde truffet vores beslutning, kastede vi os ud i det. Der var ingen af os der havde prøvet det før, og min mand er paramediciner og har et temmelig krævende arbejde, så det var, og er da stadig, en tilvænningsperiode, men samtidig er det også gået over al forventning.” forklarer Camilla.

Gæsterne er venlige og glade og kommer fra hele Europa, men især Norge og Danmark, og noget af det hyggelige og dejlige ved at bestyre pensionatet er netop, at der altid er en summen og stemning på stedet. Der er altid en telefon der ringer, en venlig bemærkning, en restaurant at anbefale eller et spørgsmål der skal besvares. Her kommer man for at holde ferie, holde fest, være på kærestetur, i forbindelse med arbejdet eller for blot at komme helt ned i gear, og vi gør alt for at vores gæster forlader pensionatet – og Sæby – glade, mætte og tilfredse.” smiler Camilla, og tjekker telefonen, som er en fast bestanddel af hendes arbejde.

Muligheder i fremtiden
For Camilla har jobbet som bestyrer af pensionat Aahøj været en læringskurve siden februar 2016, og hun ser frem til fremtidens udfordringer og ikke mindst muligheder.

For det første vil jeg sige, at vi har fået en utrolig positiv modtagelse af folk, forretninger og foreninger her i byen. Det er jeg både glad, stolt og rørt over. Her er et godt sammenhold, og man er villig til at hjælpe hinanden og det er virkelig dejligt.

Og så har vi fuldt belægning i mange, mange dage, hvilket selvfølgelig også er vigtigt. Der er altid noget at lave og det er en fornøjelse! Etableringen af en forretning er jo altid hård, så man gør sig nogle erfaringer og bliver konstant bedre, men det hjælper når man kan se, at folk vender tilbage.” griner Camilla.

Kom glad til Sæby – eller prøv pensionen først :-)
Sidder du derude, uden for Sæby og læser denne artikel? Og tænker du på, om Sæby er noget for dig, så husk at du altid kan prøve byen af med en overnatning eller to :-)

For som Camilla fortæller; ”Ja altså set fra mit personlige perspektiv og som forretningsdrivende her i Sæby, så lever byen til fulde op til mine forventninger. Jeg synes byen har meget at tilbyde, som jeg sagde tidligere mht. natur, kultur og foreninger, men jeg synes også det er ret unikt, at vi har så mange gode specialbutikker og en god gågade med et godt torv, hvor der virkelig sker noget.

Jeg synes Sæby er et hyggeligt, nænsomt og nært sted, med plads til mennesker, smil, glæde og hygge, og altid med noget spændende at se på og opleve. Og ja – hvis nogen vil se byen an, inden de beslutter sig for at bosætte sig her, så skal de være velkomne på pensionen, og jeg skal med glæde fortælle dem om byen” slutter Camilla af, inden telefonen igen bimler og annoncerer endnu flere interesserede gæster.

DMT 5

MED PÅ MIKROBØLGEN

Solveig og John Sørensen ”surfer” i øjeblikket på Mikrobølgen. Sammen startede de virksomheden ’Dansk Mikrobølge Teknik’ (DMT) op i 1995 som et hobbyprojekt på hjemmeadressen i Sæby. I 2006 var virksomheden vokset betragteligt, og de byggede de en kombineret produktionshal,…

http://www.saebyliv.dk/med-pa-mikrobolgen/

Skolekonkurrence - Sidebillede 1

DEN ‘BEDSTE’ LILLE FILM

En flok glade og begejstrede elever fra Sæbygaardskolens 6.B. vandt Sæbylivs skolekonkurrence om at lave den ”bedste lille film” om det gode ved at bo i Sæby. Dermed vandt de også præmien på 2.000,- til klassekassen og en gratis tur…

http://www.saebyliv.dk/den-bedste-lille-film/

Lars & Kamilla

TRE PÅ STRIBE

Tre dejlige drenge på 5,3 og 1 år, skaber liv og glade dage i huset hos Kamilla Chenet Thomsens og Lars Nygreens dejlige hjem i Sæby. Drengene hedder Lukas, Liam og Loke, og deres energi og smittende nysgerrighed er en…

http://www.saebyliv.dk/tre-pa-stribe/

Artikelside Martin og Mie 3 - 580 x 500

STUE I ‘STRANDKANTEN’

Martin på 32 og Mie på 30 valgte at bo i Sæby blandt andet på grund af byens gode og hyggelige atmosfære. Martin arbejder i Nordjyske Banks afdeling i Sæby, og Mie arbejder med bogholderi i Frederikshavn, og sammen har…

http://www.saebyliv.dk/med-stuen-i-strandkanten/

Artikelside 22 - 580 x 500

FRITIDSTILBUD

Sæby Folkedanserforening Sæby folkedanserforening er en aktiv forening, hvor der er lads til alle såvel nybegyndere, som øvede dansere. Der danses en gang om ugen fra midt September til midt i marts, og det giver god motion til levende musik. Der er…

http://www.saebyliv.dk/fritidstilbud/

Artikelside 57 - 580 x 500

KUN FOR SÆBYNITTER!

Portalen saebyliv.dk er afhængig af sæbynitternes engagement. For at omverdenen og potentielle tilflyttere kan få et godt og fyldestgørende indtryk af hvad Sæby “er ’for en størrelse”, har Sæbyliv brug for dig!

http://www.saebyliv.dk/kun-for-saebynitter/